استرچ مارک یا ترک های پوستی، دلایل ایجاد و نحوه درمان

دسته بندی :بلاگ, زیبایی 13 دی 1400 مهرین مدیکال 1924

استرچ مارک یا ترک های پوستی، دلایل ایجاد و نحوه درمان

ترک های پوستی نوعی اسکار هستند!

اگر پوست شما طی مدت زمان کوتاهی بیش از حد معمول دچار کشیدگی شود – مانند دوران بارداری و یا در کودکی و دوران رشد – ممکن است رشته های الاستیک و کشسان پوست شما دچار پارگی شوند. نواحی آسیب دیده ی پوست، زخم های نازک و کشیده ای ایجاد می کنند که به آنها ترک پوستی (استرچ مارک) گفته می شود. ظاهر استرچ مارک ها می تواند به شکل رگه های صورتی، قرمز یا بنفش باشد.

ترک های پوستی بیشتر در کدام نواحی بدن ایجاد می شوند؟

استرچ مارک ها روی صورت، دست یا پاها ایجاد نمی شوند، اما در سایر نواحی بدن شکل می گیرند. احتمال بروز ترک پوستی در نواحی‌ای از بدن که چربی را ذخیره می کند، بیشتر است، مانند شکم، سینه، ران و باسن. همچنین ممکن است در قسمت پایینی کمر یا پشت بازوها نیز ایجاد شوند. ژنتیک نقش مهمی در بروز ترک های پوستی ایفا می کند. به عنوان مثال، اگر مادر شما در دوران بارداری روی ران های خود ترک پوستی داشته باشد، احتمال زیادی وجود دارد که ترک های پوستی شما نیز روی ران هایتان تشکیل گردد.

تشکیل ترک پوستی می تواند برای هرکسی اتفاق بیافتد!

تخمین زده می شود که 50 الی 90% خانم ها دارای استرچ مارک هستند. ترک پوستی در آقایان نیز رخ می دهد. همچنین بروز ترک پوستی در دختران نوجوان (روی سینه، ران، باسن و کمر) و پسران نوجوان (کمر یا ران) که در دوران رشد و بلوغ قرار دارند نیز رایج است.

ترک های پوستی از بین نمی روند!

استرچ مارک ها مانند هر نوع اسکار دیگری دائمی هستند و به طور کامل از بین نمی روند. اما معمولا با گذشت زمان کمرنگ می شوند و رنگ آنها مقداری روشنتر از پوست سایر نقاط بدنتان خواهد بود – ممکن است به رنگ سفید یا نقره ای مانند درآیند. اگر وجود ترک های پوستی شما را اذیت می کند و حساس هستید، به خاطر داشته باشید که بیش از نیمی از بزرگسالان دچار استرچ مارک هستند.

یکی از علل ایجاد ترک های پوستی: افزایش وزن

اگر جوان هستید و بدنتان به سرعت در حال تغییر است احتمالا ترک های پوستی را تجربه می کنید. هرچه بیشتر و در زمان کمتری دچار افزایش وزن شوید، احتمال بیشتری دارد که استرچ مارک در پوست شما ایجاد شود.

یکی از علل ایجاد ترک های پوستی: بارداری

بروز ترک پوستی در ماه ششم بارداری و پس از آن شایع است. بدن شما با رشد جنین دچارانبساط و کشیدگی می شود. اگرچه این امر تنها علت و عامل بروز ترک های پوستی نیست. تغییرات هورمونی دورن بارداری نیز می تواند پوست شما را تحت تاثیر قرار داده و احتمال پارگی آن را افزایش دهد.

یکی از علل ایجاد ترک های پوستی: مصرف برخی داروها

برخی داروها سبب بروز مشکلاتی چون افزایش وزن، تورم، نفخ و دیگر تغییرات فیزیکی می شوند. در نتیجه ی این امر، پوست شما دچار کشیدگی شده و ترک های پوستی تشکیل می شوند. هورمون ها (مانند قرص های ضدبارداری) و کورتیکواستروئیدها (که تسکین دهنده ی التهاب نواحی مختلف بدن هستند) نیز می توانند منجر به تشکیل ترک پوستی شوند. اگر دارو مصرف می کنید و نگران تشکیل استرچ مارک هستید، بهتر است با پزشک خود مشورت نمایید و توصیه های لازم در خصوص پیشگیری از بروز آنها را دریافت کنید.

یکی از علل ایجاد ترک های پوستی: بیماری

هرگونه بیماری که منجر به افزایش وزن، رشد ناگهانی اندام های بدن و یا مشکلات پوستی شود، احتمال تشکیل ترک پوستی را نیز بالا می برد. برخی بیماری ها سبب ایجاد تغییرات فیزیکی‌ای می شوند که به بروز استرچ مارک می‌انجامند. به عنوان مثال، بیماری ها و مشکلات مربوط به غدد آدرنال، مانند بیماری کوشینگ، و برخی بیماری های نادر مانند سندرم های مارفان و اهلرز-دانلوس (که بر بافت هایی تاثیر دارند که اعضای بدن را به هم متصل می کنند) می توانند احتمال بروز ترک های پوستی را بالا ببرند.

آیا می توان از بروز ترک های پوستی جلوگیری کرد؟

متخصصین بر این باورند که ژنتیک نقش مهمی در بروز ترک پوستی ایفا می کند. البته وجود ترک پوستی در والدین شما به معنی تشکیل حتمی استرچ مارک در شما نیست. یکی از بهترین راه های جلوگیری از تشکیل ترک پوستی، ثابت نگه داشتن وزن است. نوشیدن آب فراوان نیز می تواند به جلوگیری از آسیب دیدن پوست در هنگام ایجاد کشیدگی و انبساط کمک نماید. علاوه بر این، خوردن غذاهایی که پوست را سالم نگه می دارد نیز احتمال بروز ترک پوستی را کم می کند. از مواد غذایی سرشار از روی، مانند آجیل و ماهی و مواد غذایی حاوی ویتامین های ث، آ و د مانند مرکبات، شیر و سیب زمینی شیرین استفاده نمایید. بهتر است به متخصص پوست نیز مراجعه کنید. متخصص پوست حاذق و معتبر بهترین فردی است که می توانید مشکلات پوستی، اعم از ترک های پوستی  را با وی درمیان بگذارید تا در خصوص بهترین روش های درمانی و راه های جلوگیری از بروز استرچ مارک به شما مشاوره دهد. بهتر است هرگونه داروی مصرفی (از جمله ویتامین ها و داروهایی که نیازمند نسخه نیستند) و هرگونه بیماری را به او اطلاع دهید.

مواردی که کمک‌کننده هستند: محصولات حاوی رتینول

رتینول که مشتق گرفته از ویتامین آ است، می تواند به کاهش علایم ترک های پوستی کمک کند. این ماده سبب لایه برداری و از بین رفتن سلولهای پوستی و یا ترمیم سریعتر آنها می شود و همچنین سبب تشکیل سریعتر پوست جدید می گردد. نکته ی قابل توجه این است که باید بلافاصله پس از بروز علایم ترک پوستی، استفاده از رتینول را شروع کرده و آن را به طور منظم ادامه دهید تا تاثیرگذار باشد. نوع رتینولی که برای ترک های پوستی استفاده می شود، ترتینوئین است که فقط با نسخه پزشک در دسترس می باشد. حتما درخصوص استفاده از آن با متخصص پوست صحبت نمایید.

مواردی که کمک‌کننده هستند: لیزردرمانی

به گفته ی انجمن جراحی پوست آمریکا، لیزر یا نوردرمانی می تواند ترک های پوستی را کمرنگ کند. نور سبب ایجاد تغییرات پوستی می شود و به تلفیق ترک های پوستی با پوست اطراف آنها کمک می کند. تحقیقات حاکی از آنند که لیزردرمانی برای افرادی که رنگ پوست متوسط و مدیوم دارند موثرتر است. لیزردرمانی هزینه بردار بوده و ممکن است 20 جلسه طول بکشد تا اثرات آن قابل مشاهده باشد. اگر لیزردرمانی را انتخاب کرده اید بهتر است این کار را تحت نظر یک متخصص پوست حاذق انجام دهید که سابقه انجام لیزردرمانی برروی رنگ پوست هایی مشابه شما را داشته باشد.

مواردی که کمک‌کننده هستند: محصولات برنزه کننده

لوسیون ها و اسپری هایی که استرچ مارک ها را تیره تر می کنند و سطح پوست شما را یکدست تر نشان می دهند نیز گزینه ی خوبی به حساب می آیند. این امر سبب کمرنگتر به نظررسیدن ترک های پوستی می شود، به ویژه اگر رنگ استرچ مارک شما سفید یا بسیار روشن و واضح است. ممکن است مجبور شوید محصولات و برندهای مختلفی را امتحان کنید تا مناسب ترین محصول برنزه کننده را بیابید.

موارد بی‌تاثیر: لایه‌برداری

تبلیغات زیادی وجود دارد که ادعا می کنند لایه برداری سبب کمرنگ و محوشدن ترک های پوستی می شود. اسکراب ها، باف ها و روشهایی مانند میکرودرم ابریژن (که سطح فوقانی پوست را لایه برداری می کند) می توانند سبب صاف و یکدست کردن پوست شوند. اما هیچ شواهدی مبنی بر تاثیر این روشها بر ترک های پوستی وجود ندارد – حتی برخی متخصصین پوست بر این باورند که میکرودرم ابریژن می تواند منجر به بدترشدن ظاهر ترک های پوستی شود.

ممکن است تاثیر گذار باشند: لوسیون ها و کرم های درمانی

بسیاری از محصولات پوستی ادعا می کنند که قابلیت محوکردن ترک های پوستی را دارند. اما شواهد اندکی مبنی بر تاثیر محصولات بدون نسخه بر ترمیم رشته های الاستیک پاره‌شده وجود دارد. متخصصین همچنین درخصوص تاثیر استفاده از روغن ها و محصولات کره کاکائو بر جلوگیری از ایجاد ترک های پوستی در دوران بارداری نظری ندارند. با این حال، ممکن است استفاده از چنین محصولاتی سبب خارش کمتر پوست کشیده‌شده گردد و از این لحاظ احساس خوبی به شما منتقل کند.

خرید کرم سیکالفیت اون

مهرین مدیکال

ما یک راه ساده تر برای برقراری ارتباط با کاربران خود پیدا کرده ایم: اینستاگرام مهرین مدیکال را دنبال کنید:

موارد زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال نظر در سایت

اگر دیدگاه توهین آمیز و متوجه مدیران، نویسندگان و سایر کاربران باشد، تایید نمی شود.

اگر نظر شما جنبه تبلیغاتی داشته باشد تایید نمی شود.

در صورتی که از لینک سایر وبسایت ها استفاده کرده باشید یا وبسایت شما در کامنت تایید نخواهد شد.

در صورتی که در کامنت خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

اگر دیدگاهی غیر مرتبط با موضوع آموزشی مطرح شود تایید نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: