آکنه‌ی پشت و کمر و روش‌های درمان آن

دسته بندی :زیبایی 25 دی 1400 مهرین مدیکال 1112

آکنه‌ی پشت و کمر و روش‌های درمان آن

آکنه یک مشکل پوستی رایج است که معمولا در نقاطی از پوست ایجاد می شود که غدد تولیدکننده‌ی چربی متعددی دارند، مانند صورت، سینه و پشت.

آکنه‌ی کمر که به آن Backne نیز می گویند، می تواند به صورت جوش های سرسیاه، سر سفید یا جوش های چرکی به نام کیست باشد.

درمان آکنه‌ی کمر به شدت آکنه بستگی دارد و می تواند شامل استفاده از محصولات بدون نیاز به نسخه (OTC)، داروهای تجویزی و یا روشهایی مانند نوردرمانی باشد.

در این مقاله به این می پردازیم که آکنه‌ی کمر چیست، علت بروز آن کدام است و روشهای درمانی آن به چه صورت هستند؟

آکنه‌ی کمر چیست؟

آکنه‌ی کمر به وجود جوش یا کیست روی کتف و کمر گفته می شود. این جوش ها انواع مختلفی دارند که در ذیل به آنها اشاره می کنیم:

جوش های سرسیاه: جوش هایی که یک نقطه تیره‌ی مشکی در مرکز خود دارند.

جوش های سرسفید: جوش هایی که یک نقطه ی سفید رنگ در مرکز خود دارند.

جوش‌های پاپول یا سفت‌دانه: این جوش ها هیچ نقطه ی برآمده‌ای در مرکز خود ندارند.

جوش‌های چرکی یا کیست: این جوش‌ها حالت دردناک و حساسی دارند، شبیه جای جوش هستند و شکل شدید آکنه محسوب می شوند.

آکنه ی کمر یک مشکل پزشکی جدی محسوب نمی شود، اما در مقایسه با آکنه‌ی صورت چالشهای خاص خود را دارد. به عنوان مثال، مشاهده و دسترسی به آن دشوارتر است، درنیتجه سختتر می توان درمانهای آن را انجام داد.

چرا آکنه روی پشت و کمر ایجاد می شود؟

پشت و کمر نیز مانند صورت و سینه حاوی تعداد زیادی غده‌ی چربی است. این غده‌ها به تولید سبوم می پردازند، ماده‌ای مومی شکل که پوست را سالم نگه می دارد.

غدد چربی به فولیکول‌های مو یا منافذ پوست چسبیده‌اند. اگر سبوم یا سلولهای مرده، منافذ پوست را مسدود کنند، ناحیه موردنظر دچار التهاب یا به دام افتادن باکتری ها در منافذ می شود. به این ترتیب، ضایعات آکنه ایجاد می گردند.

نوعی مخمر به نام مالاسزیا نیز وجود دارد که می تواند سبب ایجاد ضایعاتی آکنه‌مانند شود. این مخمر در محیط های مرطوب و حاوی عرق رشد زیادی دارد. به دلیل این که پشت و کمر اغلب با لباس، کوله‌پشتی و مواردی از این دست پوشانده می شود، می تواند محیطی ایده‌آل برای این میکروب باشد.

درصورت ورود این مخمر به داخل فولیکول‌های مو، نوعی بیماری به نام فولیکولین پیتروسپوروم ایجاد می شود. علاوه بر این، اگر درمانهای آنتی باکتریایی برای جوش‎‌های ناحیه ی کمر و پشت موثر واقع نشود ممکن است فرد به فولیکولیت پیتروسپوروم مبتلا گردد.

از بین بردن آکنه‌ی پشت و کمر

راه‌های زیادی برای خلاص شدن از شر آکنه‌ی کمر و پشت وجود دارد، از جمله:

استفاده از داروهای بدون نسخه

طبق گفته‌ی انجمن پوست آمریکا (AAD)، افرادی که آکنه‌ی کمر خفیف تا متوسط دارند می توانند از ترکیب محصولات مراقبت پوستی مناسب آکنه و داروهای بدون نسخه که روی ضایعات آکنه استعمال می شوند، استفاده کنند.

روتین مراقبت پوستی برای افرادی که دچار آکنه هستند، شامل موارد ذیل است:

شوینده (کلینزر)

پوست خود را هرروز و پس از تعریق با یک شوینده ی ملایم و غیرتحریک کننده بشویید. از استفاده از صابونهای تحریک کننده و قوی خودداری کرده و آکنه ها را اسکراب نکنید و نسایید – چرا که این کار سبب افزایش التهاب می گردد.

هنگامی آکنه شدید می شود، از شوینده حاوی بنزوئیل پروکسید استفاده نمایید. این ماده باکتری ها را از بین برده و به کاهش ضایعات آکنه کمک می کند. بهتر است شوینده را چند دقیقه روی پوست بگذارید و سپس آبکشی نمایید. بهتر است غلظت بنزوئیل پروکسید حدود 5.3% باشد، زیرا غلظت های بیشتر می توانند سبب تحریک پوست شوند.

همچنین بهتر است درخصوص شامپوها و سایر محصولات مویی خود نیز تجدید نظر کنید. اگر هرکدام از محصولات مویی مورد استفاده ی شما نامناسب و تحریک کننده باشند، پوست شما در حین حمام کردن واکنش نشان داده و تحریک می شود.

کرم‌های و ژل‌های بدون نیاز به نسخه

بهتراست برای جلوگیری و درمان آکنه از محصول پوستی‌ای استفاده کنید که حاوی رتینوئید 0.1% باشد و در کنار آن از شوینده صورت بنزوئیل پروکسید نیز استفاده نمایید. بسیاری از کرم های بدون نیاز به نسخه نیز حاوی رتینوئید هستند.

گزینه دیگر ژل آداپالن است. پزشکان استفاده از آن را بعد از استحمام و قبل از خواب توصیه می کنند.

استفاده از اپلیکاتور نیز به فرد کمک می کند تا محصولات موردنظر را به راحتی روی قسمت پشت و کمر استعمال کند.

مرطوب کننده

اگر پس از دوش‌گرفتن و استحمام، احساس خشکی و کشیدگی پوست ناحیه ی پشت و کمر را داشته باشید بهتر است از مرطوب کننده های فاقد روغن استفاده نمایید. بهتراست هنگام خرید محصولات به برچسب «غیرکمدوژنیک» دقت نمایید. محصولات غیرکمدوژنیک منافذ پوست را مسدود نمی کنند.

ضدآفتاب

قرارگرفتن در معرض آفتاب می تواند ضایعات آکنه را تیره‌تر و نمایان‌تر کند. نور آفتاب همچنین سبب ماندگاری بیشتر آکنه می شود. هر موقع که ناحیه ی پشت و کمرتان در معرض آفتاب قرار می گیرد، از ضدآفتاب‌های غیرکمدون‌زا با SPF 30 یا بیشتر استفاده نمایید.

کرم سیکالفیت اون ترمیم‌کننده 40 میلی لیتر

کرم سیکالفیت پلاس

Eau Thermale Avene Cicalfate Restorative Skin Cream , Optimal Healing, Reduce Appearance Of Scars

✨یک کرم ترمیم کننده پوست با تکنولوژی پیشرفته که از نظر بالینی ثابت شده است که روند بهبودی را تا 2 برابر تسریع می کند و یک محیط درمانی بهینه برای زخم را حفظ می کند.

  • ترمیم کننده، آنتی باکتریال و التیام بخش با ساختار کرمی برای ایجاد لایه محافظ (semi-occlusive) روی پوست
  • مناسب برای ترمیم انواع زخم، جای بخیه، سوختگی پای نوزاد، ترک لب، شقاق نوک سینه و…
  • مناسب برای بعد از اعمال درماتولوژیک (مانند پیلینگ، لیزر درمانی و اعمال جراحی و …)
  • برای پوست های تحریک شده و سوختگی ناشی از ادرار

کرم سیکالفیت اون برای لک صورت یک محصول درمانی بی نظیر است و همچنین کاربردهای فراوان و مختلفی مانند: بعد از لیزر ، عمل جراحی ، پیلینگ ، جای جوش ، آکنه، جای زخم آسیب دیدگی پوست و بعد از میکرونیدلینگ مورد استفاده است. کرم ترمیم کننده سیکالفیت برای بزرگسالان و‌کودکان و نوزادان هم کاربرد داره و تمامی محصولات اون فاقد هرگونه عطر،پارابن و مواد نگهدارنده هستن و از این رو برای پوست های خیلی حساس هم مناسب میباشد.

همچنین ببینید : کرم سیکالفیت پلاس اون

درمان مبتنی بر داروهای نیازمند نسخه

اگر درمانهای خانگی و استفاده از داروهای بدون نسخه تاثیری نداشتند، و به ویژه درصورتی که آکنه ی شما شدید است، بایستی با یک متخصص پوست مشورت نمایید. پزشک ممکن است موارد ذیل را توصیه نماید:

محصولات موضعی قوی (نیازمند نسخه): پزشک ممکن است نسخه‌های قوی‌تری از محصولات حاوی رتینوئید یا بنزوئیل پروکسید و یا کرم‌های آنتی بیوتیک را تجویز نماید.

داروهای ضدبارداری خوراکی: اگر مشخص شود که آکنه مربوط به چرخه‌ی قاعدگی و هورمونهای زنانه است، استفاده از داروهای ضدبارداری خوراکی می تواند میزان ترشح چربی پوست را کاهش دهد.

آنتی بیوتیک های خوراکی: داروهایی مانند داکسی سایکلین و اریترومایسین می توانند مقدار باکتری های مولد آکنه روی پوست را کاهش دهند. متخصصین پوست کم ترین دوره‌ی مصرف را پیشنهاد می کنند، زیرا استفاده بیش از حد چنین داروهایی می تواند منجر به مقاومت آنتی بیوتیکی شود. علاوه بر این، آنتی بیوتیک ها باکتری‌های مفید روده را از بین می برند.

ایزوترتینوئین: این داروی قوی بر هر چهار عامل مولد آکنه تاثیرگذار است: چربی بیش از حد، التهاب، مسدودشدن منافذ و باکتری‌ها. تاثیر آن بسیار بالاست – حدود 85% از افرادی که یک دوره آن را مصرف می کنند، شاهد از بین رفتن آکنه ها خواهند بود. با این حال، ممکن است عوارض جانبی شدیدی مانند افکار خودکشی، پرخاشگری، مشکل در حرکت اندام‌ها و بثورات پوستی جدی را در پی داشته باشد.

آنتی آندروژن تراپی: این نوع درمان شامل مصرف داروهایی است که تستوسترون را سرکوب می کنند، مانند سیپروترون استات و اتینیل استرادیول یا اسپیرونولاکتون. متخصصان پوست چنین داروهایی را برای زنانی که به داروهای ضدبارداری خوراکی پاسخ نمی دهند و یا دچار سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) هستند تجویز می کنند.

نور و لیزر درمانی: ممکن است متخصص پوست لیزر یا نور درمانی را برای بهبود آکنه تجویز نماید. این روش شامل قراردادن پوست در معرض نوع خاصی از نور و طی جلسات منظم در یک دوره ی زمانی معین است.

انواع مختلفی از نور درمانی وجود دارد:

درمان با نور قرمز، آبی یا مادون قرمز می تواند به درمان جوش کمک کند اما روی جوش‌های سرسیاه، سرسفید، جوش‌های چرکی یا کیست و آکنه‌های ندولار تاثیری ندارد.

فتوپنوماتیک درمانی نیز می تواند به بازکردن منافذ کمک نماید – این روش برای درمان جوش‌های سرسیاه و سرسفید کاربرد دارد و روی جوش‌های چرکی یا کیست تاثیرگذار نمی باشد.

فوتودینامیک درمانی می تواند آکنه شدید را به خوبی درمان کند، اما هزینه ی آن نیز به تبع بیشتر است.

دستگاه‌های نوردرمانی خانگی می توانند جوش‌ها را درمان کنند اما نوری که متخصص پوست استفاده می کند، شدت بیشتری دارد.

برخی آکنه‌ها، اسکارهای قابل توجهی به جای می‌گذارند. در این موارد، متخصص پوست می تواند از روش‌هایی مانند لیزردرمانی، میکرونیدلینگ و لایه‌برداری شیمیایی استفاده کند تا ظاهر اسکارها خفیف‌تر و کمرنگ‌تر شود.

پیشگیری از آکنه

مراقبت پوستی

روتین مراقبت پوستی مخصوص پوست‌های آکنه‌دار که توسط AAD مشخص شده و در بالا شرح داده شده است، می تواند به پیشگیری از بروز آکنه کمر و پشت و همچنین درمان آن کمک کند. این روتین مراقبت پوستی به ترتیب شامل شوینده‌ی ملایم، مرطوب کننده غیرکمدوژنیک و استفاده از ضدآفتاب است.

سایر راهکارهای مراقبت از پوست که می توانند از بروز آکنه و تحریک پوست و یا کاهش آن کمک کنند شامل نکته‌های زیر هستند:

  • شستن منظم ملحفه، روبالشی و حوله
  • شستن مرتب لباس‌ها، به ویژه لباسهای تنگ مانند سوتین
  • اجتناب از پوشیدن چیزهایی که به پشت ساییده می‌شوند، مانند کوله‌پشتی
  • هنگام ورزش از لباسهای گشاد از جنس الیاف طبیعی مانند پنبه استفاده شود
  • بلافاصله پس از ورزش دوش بگیرید و لباس‌های خود را تعویض نمایید و یا از دستمال‌های پاک‌کننده استفاده کنید
  • پس از هربار استفاده از لباس‌ها و تجهیزات ورزشی آنها را بشویید.

عواملی که سبب ایجاد آکنه کمر و پشت می شوند؟

بسیاری از افراد آکنه را تجربه می کنند. عوامل خاصی وجود دارند که ریسک بروز آکنه را افزایش می دهند، در ذیل به آنها اشاره شده است:

بلوغ

نوجوانان اغلب دچار آکنه می شوند که علت آن احتمالا افزایش تستوسترون در طول دوران بلوغ است. تستوسترون نقش مهمی در تحریک رشد و تکامل بیضه‌ها و آلت تناسلی مردان و همچنین حفظ استحکام و قدرت استخوان‌ها و عضلات خانم‌ها دارد.

متخصصان بر این باورند که تستوسترون سبب می شود که غدد چربی سبوم بیش از حد تولید کنند و این امر احتمال مسدودشدن منافذ پوست را بالا می برد. ممکن است با افزایش سن فرد و ورود به دوران بزرگسالی آکنه‌ها بهبود پیدا کنند.

سابقه‌ی خانوادگی

اگر یکی از والدین یا هردوی آنها آکنه داشته یا دارند، فرزند آنها نیز به احتمال زیاد آکنه را تجربه خواهد کرد.

اگر هردو والد آکنه داشته باشند ممکن است فرزند آنان در سنین پایین دچار آکنه شود. همچنین اگر والدین فردی در دوران بزرگسالی خود آکنه را تجربه کرده باشند، احتمال زیادی وجود دارد که فرزندشان نیز در دوران بزرگسالی دچار آکنه شود.

جنسیت

بروز آکنه در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان است که احتمالا علت آن تاثیر هورمون‌های جنسی زنانه است که در طول چرخه قاعدگی، بارداری و یائسگی در حال تغییر و نوسان است.

علاوه بر این، سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که در خانم‌ها رخ می دهد، سبب بالا رفتن سطح تستوسترون می شود و در نتیجه عوارضی مانند پوست چرب و آکنه را نیز منجر می شود.

سایر محرک‌ها

عوامل دیگری نیز وجود دارد که ممکن است سبب بروز آکنه و یا جوش زدن شوند. این عوامل عبارتند از:

  • برخی داروهای خاص مانند استروئیدها و برخی از داروهای کنترل بارداری هورمونی
  • محصولات آرایشی بهداشتی که غیرکمدوژنیک نیستند
  • پوشیدن فراوان وسایلی مانند کوله‌پشتی که نواحی آسیب دیده‌ی پوست را ساییدهیا تحریک می کند.

همچنین شواهدی وجودی دارد که نشان دهنده ی تاثیر مثبت یا منفی رژیم غذایی بر آکنه است.

طبق گفته های انجمن پوست آمریکا (AAD)، برخی مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی با شاخص گلیسمی پایین سبب کم شدن آکنه می شود. این نوع رژیم غذایی شامل مصرف کربوهیدرات‌های آهسته‌سوز است که سبب افزایش قند خون نیز نمی شوند.

علاوه بر این، برخی مطالعات از ارتباط مستقیم میان مصرف شیر گاو و بروز بیشتر آکنه خبر داده‌اند. اما این ارتباط قطعی نیست و هیچ مدرکی مبنی بر آکنه‌زا بودن سایر محصولات لبنی مانند ماست یا پنیر وجود ندارد.

خلاصه

آکنه کمر و پشت زمانی اتفاق می افتد که سلولهای مرده‌ی پوست و چربی حاصل از غدد چربی منجر به مسدودشدن منافذ پوست شده و ایجاد التهاب می کنند. درمان آکنه ی کمر به واسطه ی سخت‌بودن مشاهده و دسترسی به آن، دشوار است. اما طیف وسیعی از روشهای درمانی بدون نسخه و با نسخه موجودند و استفاده از اپلیکاتور نیز برای استعمال کرم ها و لوسیون ها موثر است.

برای جلوگیری ازآکنه و کاهش آن، فرد باید روتین مراقبت پوستی را رعایت کند. تعویض زودهنگام لباس‌های آغشته به عرق و ملحفه‌ها و همچنین عدم استفاده از صابونهای قوی و سایر محصولات زبری که سبب ساییده شدن پوست می شوند، بسیار مفید است.

علاوه بر این، استفاده مکرر از کوله پشتی و وسایلی از این دست که به پوست کمر و پشت ساییده می شوند سبب بدترشدن وضعیت آکنه‌ها می شود.

درصورتی که آکنه شدید و طولانی مدت دارید، بهتر است با یک متخصص پوست مشورت نمایید. برخی ضایعات آکنه‌مانند ناشی از مشکلات مختلف سلامتی هستند که درمانهای آنها نیز به تبع متفاوت است.

مهرین مدیکال

ما یک راه ساده تر برای برقراری ارتباط با کاربران خود پیدا کرده ایم: اینستاگرام مهرین مدیکال را دنبال کنید:

موارد زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال نظر در سایت

اگر دیدگاه توهین آمیز و متوجه مدیران، نویسندگان و سایر کاربران باشد، تایید نمی شود.

اگر نظر شما جنبه تبلیغاتی داشته باشد تایید نمی شود.

در صورتی که از لینک سایر وبسایت ها استفاده کرده باشید یا وبسایت شما در کامنت تایید نخواهد شد.

در صورتی که در کامنت خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

اگر دیدگاهی غیر مرتبط با موضوع آموزشی مطرح شود تایید نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: