چگونه از سیلیکون در ایمپلنت (پروتز) پستان استفاده می‌شود؟

دسته بندی :زیبایی 25 اسفند 1399 مهرین مدیکال 2007

چگونه از سیلیکون در ایمپلنت (پروتز) پستان استفاده می‌شود؟

سیلیکون در پروتز سینه

سیلیکون نوعی پلیمر است که کاربردهای گسترده‌ای در محصولات مراقبت شخصی و ایمپلنت‌های جراحی دارد. این ماده را می‌توان به صورت مایع، ژل یا اشکال جامد پلاستیک مانند وجود دارد. در این مقاله به بررسی مزایای سیلیکون و کاربرد آن در عمل ایمپلنت یا کاشت پستان می‌پردازیم.

مزایای سیلیکون

سیلیکون از عنصر سیلیکون، اکسیژن و عناصر دیگری که معمولا کربن و هیدروژن هستند تشکیل می‌شود. این ماده دارای مزایای متعددی است که در زیر به چندی از این موارد اشاره می‌کنیم:

  • پایدار در دماهای بالا
  • مقاوم در برابر افزایش سن
  • مقاوم در برابر نور آفتاب
  • مقاوم در برابر رطوبت
  • مقاوم در برابر درجه حرارت‌های افراطی بسیار بالا یا بسیار پایین

موارد استفاده از سیلیکون

سیلیکون تقریبا در نیمی از محصولات آرایشی و محصولات مراقبتی مربوط به مو، پوست و زیر بغل وجود دارد. ژل سیلیکون در باند، پانسمان و گاز استریل و همچنین در ایمپلنت‌های پستان، بیضه و کاشت درون سینه‌ای استفاده می‌گردد.

سیلیکون به وفور در درمانهای مربوط به چشم مورد استفاده قرار می‎گیرد. پس از عمل جراحی تخلیه‌ی زجاجیه (ویترکتومی) از این ماده به عنوان جایگزینی برای مایع زجاجیه استفاده می‌شود، علاوه بر این، پس از عمل جراحی آب مروارید، به عنوان لنز داخل چشمی، به عنوان پلاگ‌های پانکتال در عمل جراحی خشکی چشم و در درمان جداشدن شبکیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ایمپلنت‌های سیلیکونی پستان

شناخته‌شده‌ترین کاربرد سیلیکون هنگام جراحی سینه و در ایمپلنت‌های پستان است. ایمپلنت‌های پستان ابزارهای پزشکی‌ای هستند که در زیر بافت پستان یا عضله‌ی سینه قرار داده می‌شوند تا سایز پستان را افزایش داده و یا به ترمیم شکل و حالت پستان کمک نمایند. ایمپلنت‌های پستان یا از نمک پر شده‌اند که اصطلاحا به آنها پروتزهای سالین نیز گفته می‌شود (Saline-filled) و یا از ژل سیلیکون ساخته شده‌اند (silicone gel-filled). هر دو نوع این پروتزها دارای پوشش بیرونی از جنس سیلیکون هستند.

در این لینک> خرید گن جراحی سینه

توصیه می‌شود افرادی که دارای ایمپلنت پستان سیلیکونی هستند (ساخته‌شده از ژل سیلیکون)، سه سال پس از انجام عمل کاشت پستان و هر دو سال یک بار آزمایش MRI را انجام دهند تا درصورتی که پارگی خاموش و بدون علامت داشته باشند، متوجه شوند. پارگی خاموش به معنای نشت سیلیکون از ایمپلنت به داخل بافتی است که اطراف ایمپلنت را احاطه کرده است. ایمپلنت سیلیکونی دچار پارگی می‌تواند منجر به درد یا تغییر شکل پستان شود.

خطرات ایمپلنت پستان

خطرات و عوارض پروتزپپهای سیلیکونی و سالین پستان مشابه هم هستند. از این خطرات می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

  • انقباض کپسولی
  • احساس درد در سینه
  • عفونت
  • بی‌حسی نوک پستان
  • نشت یا پارگی ایمپلنت

ممکن است لازم باشد برای اصلاح برخی از این عوارض عمل جراحی مجدد انجام شود. سازمان غذا و داروی آمریکا خاطرنشان می‌کند که قرار نیست ایمپلنت‌های پستان تا آخر عمر شما باقی بمانند، و هرچه مدت زمان بیشتری آنها را در بدن خود داشته باشید، احتمال اینکه برای برداشتن یا جایگزین کردن آنها به انجام عمل جراحی نیاز پیدا کنید بیشتر می‌شود.

ایمنی ایمپلنت‌های پستان

سازمان غذا و داروی امریکا در سال 2011 یک به‌روزرسانی ایمنی را صادرکرد و اعلام داشت که ایمپلنت‌هایی که از جنس ژل سیلیکون هستند به لحاظ منطقی ایمن می‌باشند. به گفته‌ی این سازمان، هیچ ارتباط آشکاری میان کاشت پروتز سیلیکونی پستان و بیماری‌های مربوط به بافت همبند، سرطان پستان و یا مشکلات تولیدمثل و بارداری وجود ندارد. اما متذکر می‌شود که برای رد قطعی این موارد نیازمدن انجام مطالعات و پژوهش‌های بیشتر در مدت زمان طولانی‌تری هستیم.

پژوهش‌های سیستماتیک ایمپلنت‌های سیلیکونی پستان حاکی از آنند که تعداد کمی آزمایش کنترل‌شده‌ی تصادفی (RCT) وجود دارد که از کیفیت خوبی برای ارزیابی برخوردارند. این در حالی است که تعداد زیادی از زنان عمل کاشت سینه با استفاده از ایمپلنت‎های سیلیکونی یا ترمیم پستان و یا پروتز سینه را انجام می‌دهند.

شواهد مربوط به ارتباط میان ایمپلنت‌هایی که از جنس ژل سیلیکون هستند و تاثیر درازمدت آنها بر سلامت بی‌نتیجه مانده‌اند. بایستی شواهد بهتری از پژوهش‌های وسیعی که در حال انجام هستند جمع‌آوری شود تا برای مشخص‌نمودن ارتباط میان ایمپلنت‌های سیلیکونی و تاثیر آنها بر سلامت تجزیه و تحلیل گردند.

در سال های اخیر دانشمندان بررسی کرده اند که آیا ایمپلنت‌های سیلیکونی و سالین که برای ترمیم پستان مورد استفاده قرار می‌گیرند، از لحاظ اثرگذاری بر سلامت و عوارض تفاوتی با یکدیگر دارند یا خیر؟ اما دریافتند که شواهد لازم و کافی برای دستیابی به یک نتیجه‌گیری مطمئن را در اختیار ندارند و حتی نمی‌توانند اطلاعاتی را در اختیار جراحان قرار دهند تا به بیماران خود بگویند که کدام نوع ایمپلنت بهتر است، و علیرغم نقش کلیدی ترمیم پستان در زنان مبتلا به سرطان سینه، به ندرت آزمایش‌های کنترل‌شده‌ی تصادفی برای تعیین بهترین ایمپلنت‌های مورد استفاده در جراحی‌های ترمیم پستان صورت گرفته است. علاوه بر این، کیفیت این مطالعات و شواهد کلی که ارائه می‌دهند نیز تا حد زیادی نامطلوب است.

بیشتر بخوانید > عمل جراحی ماستکتومی چیست ؟

ماموپلاستی چیست ؟ عوارض و نحوه عمل ماموپلاستی کاهنده

کلید واژه : قیمت پروتز سیلیکونی ، انواع مدل پروتز سينه ، پروتز سينه قيمت ، پروتز سیلیکونی مو ، پروتز سیلیکونی پا ، قيمت پروتز سينه مارك منتور ، پروتز سينه مدل اشکی ، پروتز سينه ٤٠٠ سي سي

مهرین مدیکال

ما یک راه ساده تر برای برقراری ارتباط با کاربران خود پیدا کرده ایم: اینستاگرام مهرین مدیکال را دنبال کنید:

موارد زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال نظر در سایت

اگر دیدگاه توهین آمیز و متوجه مدیران، نویسندگان و سایر کاربران باشد، تایید نمی شود.

اگر نظر شما جنبه تبلیغاتی داشته باشد تایید نمی شود.

در صورتی که از لینک سایر وبسایت ها استفاده کرده باشید یا وبسایت شما در کامنت تایید نخواهد شد.

در صورتی که در کامنت خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.

اگر دیدگاهی غیر مرتبط با موضوع آموزشی مطرح شود تایید نمی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه: