تفاوت کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن
کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن : کدام یک بهتر است؟
درباره کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن :
- کول اسکالپتینگ و لیپواکشن هردو به منظور کاهش چربی مورد استفاده قرار میگیرند.
- هردوی این فرآیندهای درمانی چربی را به صورت دائمی از نواحی موردنظر پاک میکنند.
ایمنی آنها :
- کول اسکالپتینگ یک فرایند درمانی غیرتهاجمی است. عوارض جانبی آن معمولا جزئی هستند.
- ممکن است پس از انجام کول اسکالپتینگ، کب.دی یا حساسیت پوستی کوتاهمدتی را تجربه نمایید.
- لیپوساکشن یک عمل جراحی تهاجمی است که با بیهوشی انجام میشود. عوارض جانبی آن ممکن است شامل لختهشدن خون، واکنش منفی به بیهوشی و یا عوارض جدی دیگر باشد. بعد از عمل لیپوساکشن پوشیدن گن بعد از جراحی توصیه میشود. برای خرید و یا مشاهده قیمت گن بعد از عمل لیپوماتیک کلیک کنید.
- در صورتی که مبتلا به مشکلات قلبی یا اختلالات مربوط به لختهشدن خون و یا یک زن باردار هستید از انجام لیپوساکشن خوددداری نمایید.
بیشتر بدانید > لیپوساکشن چیست ، خطرات و عوارض عمل لیپوماتیک
راحتی :
- کول اسکالپتینگ به صورت یک روش سرپایی انجام میشود. هر جلسهی درمانی حدود یک ساعت طول میکشد و ممکن است به چند جلسه با فاصله چند هفته نیاز داشته باشید.
- لیپوساکشن اغلب میتواند به صورت یک جراحی سرپایی انجام شود. این عمل جراحی حدود 1 الی 2 ساعت زمان میبرد و بهبودی پس از آن ممکن است چند روز به طول بیانجامد. معمولا فقط به یک جلسهی درمانی نیاز خواهید داشت.
- نتایج حاصل از کول اسکالپینگ پس از چند هفته قابل مشاهده هستند. ممکن است نتایج کامل لیپوساکشن تا چند ماه اول قابل توجه نباشند.
هزینه:
- کول اسکالپتینگ معمولا بین 2000 تا 4000 دلار هزینه دارد، اگرچه قیمتها ممکن است برحسب وسعت ناحیهی تحت درمان و موقعیت جغرافیایی شما متفاوت باشد.
- در سال 2018 میانگین هزینه لیپوساکشن 3500 دلار بود.
تاثیرگذاری :
- کول اسکالپتینگ میتواند تا 25 درصد سلولهای چربی را در هر ناحیهای از بدن شخص از بین ببرد.
- ممکن است با لیپوساکشن بتوانید تا 5 لیتر یا حدود 11 پوند از چربیها را از بین ببرید. حذف مقادیری بیش از این معمولا اقدامی ایمن به حساب نمیآید.
- هر دو روش به حذف دائمی سلولهای چربی در نواحی تحت درمان منجر میشوند، اما سایر بخشهای بدن شما همچنان قادر به ایجاد و تجمع چربی خواهند بود.
- یک مطالعه نشان داد که یک سال پس از انجام لیپوساکشن، افرادی که تحت درمان قرار گرفته بودند به همان میزان قبل از عمل چربی داشتند، تنها تفاوت آن در این بود که در نقاظ گوناگون بدن پراکنده شده بود.
بررسی اجمالی
کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن هردو جزو درمانهای پزشکی محسوب میشوند که کاهش چربی را به دنبال دارند. اما این دو روش دارای تفاوتهای کلیدی هستند. برای اطلاعات بیشتر ادامه مطلب را مطالعه نمایید.
مقایسه کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن
روش کول اسکالپتینگ
کول اسکالپتینگ یک فرآیند درمانی غیرتهاجمی است که به عنوان کریولیپولیسیز نیز شناخته میشود. این روش به حذف سلولهای چربی از زیر پوست و بدون انجام عمل جراحی کمک میکند.
طی جلسه انجام کول اسکالپتینگ، یک جراح پلاستیک یا پزشک دیگری که قبلا آموزشهای مربوط به کول اسکالپتینگ را دیده است از ابزار ویژهای استفاده میکند تا بخشی غلتکوار از چربی را فشرده کرده و آن را منجمد میکند.
در هفتههای پس از درمان، بدن شما به طور طبیعی سلولهای چربی منجمد و مرده را از طریق کبد از بین میبرد. طی چند هفته پس از آغاز درمان، نتایج اولیه را مشاهده خواهید کرد و نتایج نهایی پس از چند ماه به وضوح قابل ملاحظه هستند.
کول اسکالپتینگ یک فرآیند درمانی غیرجراحی است، به این معنی که طی انجام این فرآیند هیچگونه برش، بخیه، بیهوشی یا دوران ریکاوری و استراحت لازم نیست.
روش لیپوساکشن
از طرف دیگر، لیپوساکشن یک روش جراحی تهاجمی است که لازمهی آن، برش، بخیه و بیهوشی میباشد. ممکن است تیم جراحی از بیهوشی موضعی (مانند لیدوکایین) استفاده کنند، در غیر اینصورت بیهوشی عمومی به کار برده میشود.
جراح پلاستیک یک برش کوچک ایجاد میکند و از یک ابزار مکش (ساکشن) بلند و باریک به نام کانولا استفاده میکند تا چربی را از بخش موردنظر بدن شما خارج و تخلیه نماید.
هرکدام از این فرآیندها چقدر طول میکشند؟
کول اسکالپتینگ
در کول اسکالپتینگ زمان ریکاوری و بهبودی وجود ندارد و لازم هم نمیباشد. هر جلسه حدود یک ساعت طول میکشد. برای دستیابی به بهترین نتیجه بایستی به مدت چند جلسه و در طول چند هفته تحت درمان قرار بگیرید، اگرچه چند هفته پس از اولین جلسه درمان میتوانید نتایج اولیه را مشاهده نمایید.
اکثر افراد نتایج کامل کول اسکالپتینگ را سه ماه پس از انجام آخرین عمل خود مشاهده میکنند.
لیپوساکشن
بیشتر افراد کافی است تنها یک مرتبه لیپوساکشن را انجام دهند تا نتایج آن را ملاحظه نمایند. بسته به وسعت ناحیهی تحت درمان، این عمل جراحی حدود یک الی دو ساعت به طول میانجامد. عمل مذکور معمولا به صورت سرپایی انجام میشود، این بدان معنی است که همان روز انجام عمل میتوانید به خانه برگردید.
زمان ریکاوری و بهبودی معمولا چند روز است. همواره توصیههای پزشک خود را برای بهبودی دنبال نمایید، که این توصیهها ممکن است شامل استفاده از باند مخصوص و یا فعالیتهای محدودکننده باشد.
ممکن است دو الی چهار هفته زمان لازم باشد تا بتوانید فعالیتهای شدید خود را با خیالی آسوده از سر بگیرید. مشاهده نتایج کامل و رفع ورم چند ماه طول میکشد.
مقایسهی نتایج
نتایج حاصل از کول اسکالپتینگ و لیپوساکشن بسیار مشابه هم هستند. هردوی این روشهای درمانی به منظور حذف دائمی چربی اضافه از بخشهای خاصی از بدن مانند شکم، ران، بازوها و غبغب مورد استفاده قرار میگیرند، با این حال هیچکدام از آنها جزو روشهای مربوط به کاهش وزن به حساب نمیآیند.
در حقیقت، نتایج یک پژوهش در سال 2012 حاکی از آن بود که یک سال پس از انجام لیپوساکشن، مقدار چربی موجود در بدن افراد برابر با مقدار چربی آنها پیش از انجام عمل بود. تفاوت در این بود که چربی در بخشهای دیگری از بدن تجمع یافته بود.
هردوی این روشهای درمانی در از بین بردن چربی به طرزی موثر و کارآمد عمل میکنند. هیچ یک از این روشهای درمانی قادر به رفع سلولیت یا شلشدن و افتادگی پوست نیستند.
کول اسکالپتینگ
پژوهشی که در سال 2009 انجام شد نشان داد که کول اسکالپتینگ میتواند تا 25 درصد از سلولهای چربی موجود در هر بخش از بدن فرد را منجمد کرده و از بین ببرد.
لیپوساکشن
طی هفتههای نخست پس از عمل لیپوساکشن، افراد مقداری ورم را تجربه میکنند. این بدان معنی است که نتایج بلافاصله پس از عمل قابل مشاهده نیستند، اما به طور کلی میتوانید نتایج نهایی را طی یک الی سه ماه پس از انجام عمل ملاحظه نمایید.
پرسش و پاسخ مربوط به لیپوساکشن
پرسش: چه مقدار چربی در یک عمل لیپوساکشن قابل برداشت است؟
پاسخ:
مقدار چربیای که میتوان به صورت ایمن و سرپایی یا توسط جراحی داخل و خارج بدن از بین برد کمتر از 5 لیتر میباشد. اگر حجمی بیش از این مقدار برداشته شود، فرد تحت درمان باید به منظور انجام نظارت و انتقال احتمالی شب در بیمارستان بستری شود. حذف مقدار بالایی از مایعات بدن فرد میتواند عوارضی مانند فشار خون پایین و جابهجایی مایعات به درون ریه را در پی داشته باشد که سبب مشکل در تنفس شود. به منظور جلوگیری از بروز چنین مشکلی، جراح معمولا مایعی به نام تومسنت را در ناحیهی ساکشن قرار میدهد. هدف از قراردادن چنین مایعی، ایجاد یک جایگزین برای حجم از دست رفته در حین ساکشن است و حاوی مواد بیحسکننده موضعی مانند لیدوکایین یا مارکاین برای کنترل درد و همچنین اپینفرین جهت کنترل خونریزی و کبودی است.
چه کسی کاندیدای خوبی برای انجام این عملها است؟
کول اسکالپتینگ برای چه افرادی مناسب است؟
کول اسکالپتینگ برای اکثر افراد ایمن و بیخطر است. با این حال، افرادی که مبتلا به اختلالات خونی کرایوگلوبولینمیا، بیماری آگلوتینین سرد، یا هموگلوبینوری حملهای سرد هستند باید از انجام کول اسکالپتینگ اجتناب کنند، زیرا این عمل میتواند عوارض جدی را برای آنان در پی داشته باشد.
لیپوساکشن برای چه افرادی مناسب است؟
هم زنان و هم مردان میتوانند با لیپوساکشن فرم ظاهری بدن خود را بهبود بخشند.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی یا اختلالات مربوط به لختهشدن خون و زنان باردار بایستی از انجام لیپوساکشن خودداری کنند، زیرا این امر میتواند عوارض جدی را برای آنان رقم بزند.
مقایسهی هزینهها
هم لیپوساکشن و هم کول اسکالپتینگ جزو عملهای زیبایی به حساب میآیند. یعنی بعید است تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، بنابراین بایستی هزینه انجام این نوع عملها را از جیب خود پرداخت نمایید.
هزینه کول اسکالپتینگ
کول اسکالپتینگ بر اساس تعداد و چگونگی درمان بخشهای بدن انواع مختلفی را دربرمیگیرد. معمولا هزینه آن بین 2000 الی 4000 دلار است.
هزینه لیپوساکشن
به دلیل این که لیپوساکشن نوعی عمل جراحی محسوب میشود، گاهی گرانتر از کول اسکالپتینگ است. اما هزینهی آن مانند کول اسکالپتینگ بسته به نوع بخشهای تحت درمان، متفاوت خواهد بود. میانگین هزینه برای یک عمل لیپوساکشن در سال 2018 حدود 3500 دلار بوده است.
مقایسهی عوارض جانبی
عوارش جانبی کول اسکالپتینگ
از آنجا که کول اسکالپتینگ یک روش درمانی غیرجراحی است، هیچگونه خطری از نظر جراحی ندارد. با این حال، این روش تعدادی عوارض جانبی به دنبال دارد.
عوارض جانبی شایع آن ممکن است شامل موارد ذیل باشد:
- احساس کشیدگی در محل عمل
- درد یا احساس گزش
- کبودی، سرخی، حساسیت پوستی و تورم موقتی
عوارض جانبی نادر ممکن است شامل هیپرپلازی (بیشرویش) چربی متناقض باشد. این عارضه شرایطی بسیار نادر است که طی آن سلولهای چربی به جای حذفشدن گسترش پیدا میکنند و در مردان بیش از زنان رواج دارد.
عوارض جانبی لیپوساکشن
عمل لیپوساکشن ریسک و خطر بیشتری نسبت به کول اسکالپتینگ دارد، زیرا یک عمل جراحی محسوب میشود. عوارض جانبی شایع این روش درمانی جراحی عبارتند از:
- بینظمی در شکل پوست مانند ایجاد توده یا فرورفتگی
- تغییر رنگ پوست
- تجمع مایعات که ممکن است نیازمند تخلیه باشد
- بیحسی دائم یا موقت
- عفونت پوست
- زخمهای داخلی سوراخمانند و فرورفته
عوارض جانبی نادر اما جدی عبارتند از:
- آمبولی چربی، یک وضعیت اضطراری و اورژانسی که طی آن، لخته چربی در جریان خون، ریهها یا مغز شما آزاد میشود. نگاه کنید به > آمبولی ریه چیست ؟
- مشکلات کلیوی یا قلبی ناشی از تغییر سطح مایعات بدن در طی انجام عمل جراحی
- در صورت استفاده از بیهوشی، عوارض مربوط به بیهوشی
جدول مقایسهای
کول اسکالپتینگ | لیپوساکشن | |
نوع روش درمانی | بدون نیاز به عمل جراحی | شامل عمل جراحی |
هزینه | 2000 الی 4000 دلار | حدود 3500 دلار (سال 2018) |
درد | کشش خفیف، درد و سوزش | درد پس از عمل جراحی |
تعداد درمانهای موردنیاز | چند جلسهی یک ساعته | یک جلسه عمل جراحی |
نتایج مورد انتظار | تا 25% حذف سلولهای چربی در یک ناحیه مشخص | حذف حدود 5 لیتر یا 11 پوند چربی از ناحیه موردنظر |
افرادی که واجد شرایط نیستند | افراد مبتلا به اختلالات خونی مانند کریگلوبولینمی، بیماری آگلوتینین سرد، یا هموگلوبولینی حملهای سرد | افراد مبتلا به مشکلات قلبی و زنان باردار |
زمان بهبودی و ریکاوری | بدون زمان ریکاوری | 3 الی 5 روز |
قوانین ارسال نظر در سایت
اگر دیدگاه توهین آمیز و متوجه مدیران، نویسندگان و سایر کاربران باشد، تایید نمی شود.
اگر نظر شما جنبه تبلیغاتی داشته باشد تایید نمی شود.
در صورتی که از لینک سایر وبسایت ها استفاده کرده باشید یا وبسایت شما در کامنت تایید نخواهد شد.
در صورتی که در کامنت خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
اگر دیدگاهی غیر مرتبط با موضوع آموزشی مطرح شود تایید نمی شود.