پنج مادهی غذایی که مبتلایان به واریس هرگز نباید مصرف کنند!
پنج مادهی غذایی که مبتلایان به واریس هرگز نباید مصرف کنند!
افراد مبتلا به واریس باید حتما از پزشک و درمانهای مرتبط برای کنترل و معالجهی واریس استفاده کنند، اما رعایت یک رژیم غذایی سالم نیز اهمیت بسزایی در جلوگیری از بدترشدن واریس دارد. این افراد باید الکل، غذاهای پرنمک و حاوی قند بالا را از رژیم غذایی خود حذف کنند. در عوض، باید از رژیم غذایی کم نمک، حاوی قند اندک و همچنین رژیمهای سرشار از فیبر پیروی کنند. در ادامه لیست موادغذاییای آورده شده است که درصورت ابتلا به واریس باید از خوردن آنها اجتناب کنید.
کربوهیدراتهای تصفیهشده
بایستی تا حد امکان از مصرف کربوهیدراتهای تصفیهشده یا کربوهیدراتهای ساده خودداری شود. این مواد غذایی علاوه بر این که جزء عوامل اصلی ابتلا به بیماریهای مزمن به حساب میآیند، مسبب آسیب و بروز مشکلات عروقی نیز هستند. افراد مبتلا به واریس باید به جای مصرف کربوهیدراتهای تصفیهشده از کربوهیدراتهای پیچیده مانند برنج قهوهای و جو دوسر استفاده کنند که فیبر بیشتری دارند. وجود فسیبر در رژیم غذایی شما ضروری است، زیرا به تسهیل حرکات منظم روده کمک میکند. عدم وجود فیبر و وجود کربوهیدراتهای تصفیهشده در رژیم غذایی سبب ایجاد فشار در زمان تخلیهی مدفوع میشود. در نتیجه به رگهای راست روده فشار وارد میشود و این رگها دچار آسیب میشوند. این آسیب نه تنها موجب ابتلا به هموروئید میشود، بلکه سبب بدترشدن یا ایجاد رگهای واریسی نیز میگردد.
قند افزوده
غذاهای فرآوریشده مانند شکلات، کوکیها و کیکها اغلب حاوی مقادیر فراوانی قند افزوده هستند که برای سلامت رگها ضرر دارد. وجود مقادیر فراوان قند افزوده در رژیم غذایی سبب ترشح مقدار زیادی انسولین در دستگاه گوارش میشود. بهتر است از قندهای طبیعی مانند قندی که در میوهها یافت میشود، استفاده کنید. قندی که در میوهها وجود دارد، طبیعی بوده و برای بدن مفید است (در حد اعتدال). میوهها مملو از فیبر نیز هستند که این فیبر، به آرامی قند را در جریان خون شما آزاد میکند.
الکل
بایستی از مصرف منظم الکل اجتناب کنید، زیرا الکل سبب ایجاد و بدترشدن رگهای واریسی میشود.
موادغذایی کنسروی
غذاهای کنسروی معمولا حاوی نوعی مادهی شیمیایی به نام بیسفنول هستندو بیسفنول آ عملکردی مشابه استروژن دارد و روی هورمونهای بدن تاثیر میگذارد، بدین ترتیب منجر به بدترشدن وضعیت رگهای واریسی میشود. پس بهتر است به جای خرید و مصرف غذاهای کنسروی، از غذاهای تازه یا فریزشدهای که در فروشگاهها موجود است، استفاده نمایید.
غذاهای شور
غذاهای حاوی سدیم بالا، مانند سوپهای کنسروشده، ژامبون، پیتزا و هاتداگ بایستی محدود شوند. غلظت بالای سدیم در خون سبب میشود که بدن، بیشتر از حد معمول آب را در خود نگه دارد. این امر منجر به افزایش حجم خون در بدن و در نتیجه افزایش فشار در وریدها میشود. این افزایش فشار نیز به نوبهی خود سبب احتباس آب در پاها و تورم آنها میگردد.
قوانین ارسال نظر در سایت
اگر دیدگاه توهین آمیز و متوجه مدیران، نویسندگان و سایر کاربران باشد، تایید نمی شود.
اگر نظر شما جنبه تبلیغاتی داشته باشد تایید نمی شود.
در صورتی که از لینک سایر وبسایت ها استفاده کرده باشید یا وبسایت شما در کامنت تایید نخواهد شد.
در صورتی که در کامنت خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
اگر دیدگاهی غیر مرتبط با موضوع آموزشی مطرح شود تایید نمی شود.