برای درمان واریس چه بخوریم؟
برای درمان واریس چه بخوریم؟
جدای از ژنتیک، تغذیه و سبک زندگی جزء فاکتورهای کلیدیای محسوب می شوند که نقش بسزایی در بروز واریس دارند. خوشبختانه، ما می توانیم به موادغذاییای که مصرف می کنیم اهمیت دهیم، عادات غذایی خود را تغییر دهیم و مواد مغذی بیشتر و کاملتری را در رژیم روزانهی خود جای دهیم. در زیر تعدادی از موادغذاییای آورده شده است که به بهبود واریس و سلامت وریدها کمک می کنند:
1. دانه چیا
غذاهای سرشار از فیبر مانند دانه چیا یا دانه کتان (که غنی از امگا3 نیز هستند) به سلامت قلب و عروق کمک می کنند و نیز وجود آنها برای داشتن دستگاه گوارش سالم ضروری محسوب می شود. عدم مصرف فیبر کافی منجر به یبوست و نفخ می شود، درنتیجه فشار بیشتری به رگهای اطراف شکم و پا وارد می گردد. سبزیجات، میوههای تازه و غلات ارگانیک و طبیعی نیز سرشار از فیبر هستند و بهتر است آنها را وارد رژیم غذایی خود کنید.
2. بلوبری و شاهتوت
موادغذاییای که سرشار از آنتیاکسیدان هستند، مانند بلوبری و شاهتوت، به استحکام عروق خونی، بهبود سلامت شریانها و مقابله با التهاب کمک می کنند. شاهتوت همچنین حاوی نوعی فلاونوئید به نام روتین است که خاصیت آنتی اکسیدانی داشته، ضد التهاب و محافظ عروق است و نیز از لختهشدن خون جلوگیری می کند. علاوه بر این، مقدار فراوان آنتوسیانین موجود در بلوبری با ترمیم پروتئینهای آسیبدیدهی موجود در دیواره ی رگهای خونی، سبب بهبود سلامت عروق می شود.
3. آووکادو
مقدار فراوانی ویتامین ث و ای در آووکادو وجود دارد. ویتامین ث دارای خاصیت ضدالتهابی است و ماده ای عالی برای سلامت پوست محسوب می شود. ویتامین ای نیز از تشکیل لخته ی خونی جلوگیری کرده و به عنوان رقیقکنندهی طبیعی خون عمل می کند. هر مادهای که برای سلامت عروق مفید باشد، برای سلامت رگهایی نیز که خون را از پا به سوی قلب پمپاژ می کنند، موثر خواهد بود.
4. زنجبیل
زنجبیل یک ماده ی غذایی ضدالتهاب است که به دلیل خواص درمانیاش شناخته شده است و در درمان واریس نیز کاربرد دارد. زنجبیل به بهبود گردش خون کمک کرده و سبب حل شدن فیبرین در رگهای خونی می شود. فیبرین پروتئینی است که سبب برآمدگی و سفت شدن رگها می شود، در نتیجه می توان گفت فردی که مشکل تجزیه ی فیبرین دارد، ممکن است به واریس مبتلا شود.
5. چغندر
چغندر حاوی نوعی ماده ی شیمیایی به نام بتاسیانین است که به کاهش سطح هموسستئین کمک می کند – هموسیستئین یک اسید آمینه است که سبب آسیب به عروق خونی می شود. آب چغندر نیز سرشار از نیترات است که به بهبود و تقویت گردش خون طبیعی و سالم در بدن کمک می کند.
مواد غذاییای که افراد مبتلا به واریس نباید مصرف کنند.
- غذاهایی که سبب احتباس آب در بدن می شوند.
احتباس مایعات سبب ایجاد فشار اضافی بر رگها می شود. نکاتی که این افراد بایستی مورد توجه قرار بدهند: از افزودن نمک اضافی به غذاها خودداری کنند. از خوردن غذاهای فرآوریشده و گوشتی خودداری نمایند و از خوردن غذاهای حاوی سدیم بالا که سبب کمآبی بدن می شوند و حاوی سمومی هستند که تورم رگهای واریسی را بدتر می کنند، اجتناب ورزند.
- از خوردن موادغذاییای که فیبر بالایی ندارند خودداری کنند.
موادغذایی یبوستآور مانند غذاهای شور، مقادیر زیاد لبنیات و الکل می توانند رگها را تحت فشار قرار دهند، این فشار به ویژه در رگهای خونی موجود در بخشهای تحتانی پا بیشتر است که موجب ابتلا به واریس می شود. دهیدراته شدن و کم آبی بدن یکی از علل رایج بروز یبوست است، پس بهتر است آب کافی بنوشید و غذاهایی را مصرف کنید که سرشار از فیبر هستند، مانند غلات کامل و میوههای تازه.
کلید واژه : برای درمان واری چه بخوریم ، رژیم غذایی واریس ، غذای خوب برای واریس ، میوه برای واریس
قوانین ارسال نظر در سایت
اگر دیدگاه توهین آمیز و متوجه مدیران، نویسندگان و سایر کاربران باشد، تایید نمی شود.
اگر نظر شما جنبه تبلیغاتی داشته باشد تایید نمی شود.
در صورتی که از لینک سایر وبسایت ها استفاده کرده باشید یا وبسایت شما در کامنت تایید نخواهد شد.
در صورتی که در کامنت خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
اگر دیدگاهی غیر مرتبط با موضوع آموزشی مطرح شود تایید نمی شود.